První exkluzivní online kurz Hanky Zemanové
OD DIET
KE SKUTEČNÉMU JÍDLU
Zdravé jídlo na celý život,
bez diet, průmyslového jídla, bez stresu a nejistoty.
Pokud milujete legendární Biokuchařku,
BioAbecedář nebo Rytmus roku, tenhle kurz je pro vás.

Kurzem provází Hanka Zemanová
Autorka nejprodávanějších knih o zdravém jídle,
vaření a životním stylu v rytmu přírody
Zorientujete se v tom, co je zdravé
jídlo, bez extrémů a pochybností.
Už vás nebaví řešit, co je vlastně správná strava? Zkoušíte diety, sledujete trendy, čtete knihy, ale místo jasnosti máte čím dál větší zmatek.
Přesně tohle přináší kurz Od diet ke skutečnému jídlu. S Hankou Zemanovou se vrátíte ke zdravému selskému rozumu, intuici a jídlu, které dává smysl. Naučíte se jíst zdravě na celý život - jednoduše, sezónně a s respektem k přírodě.
„Za mě je důležité, abychom se znovu napojili na to, co vlastně jíme.
Abychom si mohli sednout ke stolu a poděkovat za jídlo konkrétním lidem – třeba za sýr z tamté farmy nebo maso z místa, které známe. Anebo se alespoň snažili mít povědomí, odkud potraviny pocházejí.
Často ale netušíme vůbec nic.
Koupíme vepřové a nevíme, jestli je ze Španělska, nebo z ještě vzdálenějších koutů. Netušíme, jaký příběh jídlo v sobě nese.
Jenže právě celý ten příběh se stává součástí našeho těla.
Tohle je pro mě zásadní: nejezme anonymní, průmyslově zpracované jídlo. Protože tak ztrácíme jistotu sami v sobě, ztrácíme nejhlubší vnitřní moudrost, že my v sobě víme, co je zdravé a co je pro nás normální jíst.
Jen si na to potřebujeme rozpomenout, protože jsme to pod záplavou všech směrů a nánosů jednoduše zapomněli.“
Naučíte se, jak přemýšlet o stravě selským rozumem, ne podle módních trendů.
Výživové rady, diety, složité recepty, nekonečné protiklady - to všechno zahlcuje
a unavuje. Když se snažíte jíst správně, ale stejně necítíte úlevu ani energii, je čas to zjednodušit. Klid, důvěra v jídlo a smysluplné návyky nejsou další cíl. Jsou návrat
k tomu, co už v sobě máte.
Tahle cesta není o dokonalosti, je o jednoduchosti. O poctivém jídle, které vyživuje vás i přírodu. O malých změnách, které mají hluboký dopad. O přirozenosti místo dogmat. O péči místo tlaku. Je to jiný přístup ke stravování - lidský, udržitelný
a skutečný.
Hanka vás provede jednoduchými změnami, které zvládnete ihned doma.
Kdo je Mgr. Hana Zemanová?

- 25 let učí lidi, jak žít a jíst zdravěji a přirozeněji podle rytmů přírody.
- Napsala 4 bestsellerové knihy: Biokuchařku, BioAbecedář, Novou biokuchařku a Rytmus roku, kterých se prodalo přes 100 000 ks.
- Kniha Rytmus roku získala 2. místo v kategorii Cena čtenářů - Český bestseller 2021 a 1. místo
v mezinárodní soutěži Gourmand World Cookbook Awards 2022. - Stála u zrodu Pro-Bio Ligy (dnes Lovime.bio) a Biopekárny Zemanka.
- Poctivé sezónné jídlo považuje za nejjednodušší cestu ke snížení "chemického koktejlu" v těle i v přírodě.
- Ukazuje, že bio není móda ni zbytečný luxus, ale čím dál větší nutnost pro půdu, spodní vody, biodiverzitu i nás všechny.

Čtenáři si knihy zamilovali... kurz na ně navazuje
a poprvé přenáší jejich moudrost do praxe, krok za krokem.
Nejúžasnější na těchto knihách je, že člověk nemá pocit méněcennosti, pokud okamžitě nenajede na 100% biopotraviny. Naopak, cítím se vždy povzneseně, když zavádím něco nového „bio-zdravého“ do jídelníčku a mám dobrý pocit, že pomalu a jistě to prostě půjde.
Kdyby se mě někdo zeptal na knihu, která mě v životě nejvíce ovlivnila, bez rozmýšlení a jedním dechem řeknu Rytmus roku Hanky Zemanové. Žádný Malý princ, Alchymista od Paolo Coelhy ani jiná klasika. Ale právě tato pro mě osobně bible zdraví a životního stylu, která má už několik let čestné místo na mém nočním stolku.
(Nejen) z knih do života. Teď vás Hanka provede krok za krokem.
„První impulz ke mně přišel během pobytu ve Francii, kde jsem strávila rok na střední škole. A tam jsem začala chodit na trhy.
Ne že bych se tehdy přímo seznámila s ekologickým zemědělstvím, ale poprvé jsem zažila, jaké to je nakupovat od konkrétních zemědělců a konkrétních lidí, kteří na trhu nabízeli leccos.
A úplně jsem cítila, jak jsem šťastná. Nikdy předtím jsem to nezažila – a najednou to dávalo obrovský smysl.
Druhou inspirací bylo studium francouzštiny a občanské výchovy. Už tehdy jsem si říkala, že právě občanka je předmět, který může do školství přinést téma zdraví.
Je to prostor, kde se dají učit věci opravdu důležité pro život – které jinak ve školním systému významně chybí.
Když něco kupujeme nebo jíme, má to dalekosáhlé souvislosti, rozvíjíme tak určitou spirálu souvislostí.
Podporujeme buď lidi, kteří přírodu chrání, podporují zdravou půdu, klima, biodiverzitu
a potažmo naše zdraví ,anebo podporujeme ten přesný opak.“
Malé změny v kuchyni, které přinesou velký rozdíl ve zdraví i pohodě.
Online kurz Od diet ke skutečnému jídlu, vám krok za krokem pomůže:
- Zbavit se zmatku a nejistoty kolem stravování.
- Znovu si užívat jídlo bez stresu a extrémů.
- Propojit se s přirozeným rytmem přírody.
- Vařit tak, že to bude prospívat vám, vaší rodině i planetě.
Dozvíte se například:
- Proč má smysl jíst sezónní a lokální potraviny.
- Jak jídlo souvisí se zdravím lidí i planety.
- Jak rozlišovat mezi skutečným a průmyslovým jídlem.
- Jak nakupovat udržitelněji a zkracovat cestu potravin na váš stůl.
- Jak postupně měnit to, co jíte, jak jíte i jak jídlo obstaráváte.

Co vás v online kurzu čeká?
- Nový pohled na zdravé jídlo na celý život. Bez diet, průmyslového jídla, bez stresu a nejistoty.
- Proč je důležité vrátit jídlu hodnotu a péči, kterou si zaslouží.
- Porozumění tomu, proč jídlo ovlivňuje nejen tělo, ale i naši psychiku, energii a vztah k sobě.
- Jasné rozlišení mezi skutečným a průmyslovým jídlem - srozumitelně, bez složitých tabulek.
- Inspirace, jak začít vařit jednoduše, sezónně a s radostí i když máte málo času.
- Praktické tipy, jak se zorientovat v nakupování a podpořit lokální ekozemědělce.
- Propojení s přírodou, jejími rytmy a sezónností i když žijete ve městě.
- Jemné vedení k vědomým změnám, které skutečně fungují, nezahlcují, ale motivují.
- Osobní příběhy které vás ujistí, že v tom nejste samy a že změna je možná i bez drilu.

Z jakých částí se skládá online kurz Od diet ke skutečnému jídlu?
ÚVODNÍ ČÁST
Malá sonda do neviditelných vrstev jídla,
které (ne)řešíme.

Několik jednoduchých otázek - malá sonda pod povrch něčeho,
co děláte každý den - jíte.
Pod každou z odpovědí najdete kousek obrazu - fakt, souvislost, nebo AHA moment, který může něco otevřít. Je to začátek proměny vašeho vztahu k jídlu a k sobě.
Neškodí nám jídlo, ale ztráta jeho hodnoty, smyslu,
původu a přirozenosti.

Úvodní rozhovor Jana Vojáčka s Hankou Zemanovou. (⏳ 1:05:25 min.)

„Zapomněli jsme na to úplně nejzákladnější - co vlastně
máme jíst. Z jídla se stala vědecká disciplína
a ze zdravých potravin obrovský byznys.“
PRVNÍ BLOK
Jak jíst a žít zdravěji podle rytmů přírody.

Život v rytmu přírody (⏳ 15:48 min.)
Rytmus není vnější rámec, ale vnitřní inteligence, která řídí každou buňku. Čím víc ho potlačujeme, tím víc ztrácíme klid, zdraví i spojení se sebou i životní energii.
Když žijeme mimo přirozený rytmus, nerespektujeme potřebu odpočívat, spát, být na denním světle nebo jíst přirozené sezónní potraviny. Cítíme únavu, napětí i neklid. Žádná změna nebude fungovat, dokud se znovu nenaladíme na to, co je v nás přirozeně nastavené.

Rytmus přírody v naší kuchyni v průběhu roku (⏳ 27:06 min.)
Každé roční období není jen kulisa, ale výzva k proměně. Tělo se přirozeně ladí na to, co právě roste a právě tak získává to, co opravdu potřebuje.
Když jíme v souladu s rytmem přírody, nepotřebujeme složité návody, detoxikační plány ani superpotraviny z druhého konce světa. Příroda už všechno zařídila. Stačí se znovu dívat a naslouchat.

6 důvodů, proč jíst a žít zdravěji (⏳ 24:37 min.)
Jak může obyčejné rozhodnutí dát na talíř to, co právě roste kolem nás, proměnit náš vztah k jídlu, k lidem i k sobě samým.
Když víme, co jíme, odkud to pochází a proč to teď dává smysl, přestává být jídlo jen rutinou. Začíná nás těšit, sytit a propojovat
s tělem, se zemí i s těmi, kdo ho pro nás vypěstovali.

„Příroda má všechno skvěle vymyšlené. Každý měsíc v roce nám nabízí různé potraviny, kterými nás posiluje, léčí a udržuje
v rovnováze.“
DRUHÝ BLOK
Víme, co jíme?
... aneb co jíme, to podporujeme.

Skutečné jídlo nebo anonymní produkt? (⏳ 28:26 min.)
Uvidíte, jaký je rozdíl mezi potravinou, která má původ, vztah a smysl
a produktem, který nemá tvář. Dozvíte se, co všechno se ztrácí, když jíme anonymní jídlo, a co všechno se může navrátit, když jíme vědomě.
Jídlo není jen to, co dáváme do pusy. Je to každodenní rozhodnutí, kterým buď posilujeme průmysl anonymního zisku, nebo znovu navazujeme vztah s krajinou, lidmi i sebou samými.

Nemocná Země, nemocní lidí. Je čas na změnu (⏳ 07:44 min.)
Podíváme se na fakta o tom, jaký vliv má potravinový průmysl na planetu a proč potřebujeme změnit směr. Nejen kvůli přírodě, ale i kvůli sobě.
Bez zdravé půdy, čisté vody a udržitelné produkce nebude zdravé ani naše tělo. A když chápeme souvislosti, můžeme jíst s větší úctou, vědoměji. A tím i lépe žít.

Jak si poskládat zdravý talíř (⏳ 12:27 min.)
Jak jednoduché může být jíst tak, aby jídlo zároveň vyživovalo vaše tělo a nezatěžovalo přírodu. A proč je planetární zdravý talíř jedním
z nejpraktičtějších kompasů, který v dnešní době máme.

„To, co pomáhá uzdravit naši planetu, je stejné jako to,
co uzdravuje nás. Skutečné jídlo, méně plýtvání
a víc zeleniny, luštěnin, plnohodnotných obilovin, lokálních semínek a ořechů na talíři.“

Jak jíst více zeleniny (⏳ 08:41 min.)
Zjistíte, jak zeleninu přirozeně začlenit do každého dne - nejen jako přílohu, ale jako plnohodnotnou součást jídla. Naučíte se využívat sezónní pestrost, vytvářet chutné předkrmy, i jednoduché triky, které fungují na děti, partnery i zaryté odpůrce zeleniny.

Jak jíst více luštěnin (⏳ 06:32 min.)
Objevíte, jak vrátit luštěniny do kuchyně bez obav ze složitého vaření či nadýmání. Naučíte se je vařit tak, aby vám chutnaly, byly snadno stravitelné a výživově i chuťově obohatily vaše vaření. Dostanete konkrétní inspiraci na polévky, placičky, i rodinné recepty.

Jak jíst více celozrnných obilovin (⏳ 10:08 min.)
Dozvíte se, jak proměnit pohanku, jáhly nebo ječmen v chutná jídla, která zasytí i potěší. Ukážeme si, jak je přidávat do koláčů, lívanců, polévek i slaných hlavních chodů tak, aby zůstala zachována jejich výživová hodnota a zároveň ladily s tím, co máme rádi. Poznáte, že i malá změna, třeba třetina mouky v palačinkách, může znamenat velký posun.

„Nemá cenu vymýšlet desítky receptů. Stačí pár jídel, kde je obilovina prostě skvělá.“

Jak jíst ořechy a semínka (⏳ 05:56 min.)
Zjistíte, proč nejsou například kešu nebo chia pro zdraví nezbytné
a jak místo nich sáhnout po lokálních semínkách a ořeších, které jsou dostupné, výživné a plně postačující. Dozvíte se, jak s nimi pracovat
v kuchyni, jak je lépe strávit i jak je zařadit do běžného dne
v pomazánkách, pečení i jako součást podzimně - zimního jídelníčku.

Lokální oleje a tuky (⏳ 02:46 min.)
Získáte přehled o tom, jaké tuky a oleje mají v naší kuchyni smysl a to
z hlediska zdraví, chuti i ekologického dopadu. Naučíte se rozlišovat mezi vhodnými a méně vhodnými oleji, proč dávat přednost semínkům před oleji, a které lokální zdroje kvalitních tuků lze využít
i v moderním vaření.

Sezónní léčivé nápoje (⏳ 07:51 min.)
Poznáte, jaké nápoje mají smysl v různých obdobích roku, ať už jste ve městě, nebo na venkově. Dozvíte se, jak si z dostupných bylin vytvořit léčivou domácí lékárničku, jak připravovat divoké šťávy, bylinné čaje nebo zahřívací nápoje z koření. Zjistíte také, že sběr i příprava čajů může být cestou, jak obnovit vztah k přírodě i zdraví.

„Byliny nám samy přicházejí do cesty. Nabízejí svou léčivou sílu, jen ji musíme začít vnímat dřív, než sáhneme po lécích.“

Vaření jako akt zpomalení a změny (⏳ 03:01 min.)
Získáte inspiraci, proč se vyplatí vnímat čas v kuchyni ne jako zátěž, ale jako příležitost k návratu k sobě, k rodině a ke kvalitě. Uvědomíte si, že každé jídlo může být vyjádřením respektu k přírodě, ke zdraví,
i k lidem, kteří ho s láskou pěstovali. A že cesta ke změně vede přes každodenní drobné volby.
TŘETÍ BLOK
Jak zlepšit stravu a změnit náš vztah
k jídlu ... aneb praktické kroky k čistým a poctivým potravinám ve vaší kuchyni

Každý nákup = volba. Komu sloužíš? (⏳ 12:51 min.)
Dozvíte se, proč skutečně zdravé jídlo není o dietách, zákazu lepku nebo superpotravinách. Zjistíte, jaké tři vlastnosti by mělo mít jídlo, které prospívá tělu, přírodě i těm, kdo ho vytvářejí a proč se vyplatí vrátit k poctivým surovinám, jednoduchosti a vlastnímu citu.

Jak jíme, je důležitější, než co jíme (⏳ 19:18 min.)
Zjistíte, proč nestačí jen vybírat kvalitní potraviny, a proč je důležité i to, v jakém vnitřním stavu jíme. Ukážeme si, jak jednoduché rituály zastavení se před jídlem, klidné prostředí, vděčnost nebo prostřeno
s péčí - aktivují trávení a mění náš vztah k jídlu.

„I ten nejlepší pokrm nedokáže tělo správně využít, pokud ho sníme ve stresu nebo bez vědomé přítomnosti.“

1. krok ke změně: Vybírejme skutečné jídlo (⏳ 19:43 min.)
Zvědomíte si, jak se zorientovat mezi regály, proč si všímat míry zpracování potravin a jak udělat první kroky směrem k udržitelnější kuchyni. Ukážeme si přístup, který není ani striktní, ani dogmatický, ale zároveň vede k hluboké změně.

2. krok ke změně: Sezónní a lokální potraviny (⏳ 10:00 min.)
Dozvíte se, jak se nenechat zmást pozlátkem farmářských trhů a jak rozeznat rozdíl mezi obchodníkem a skutečným pěstitelem. Zjistíte, podle čeho poznat pravou sezónnost a jak si ji připomínat i bez zahrady. A také kde hledat alternativní zdroje skutečného, sezónního a lokálního jídla, i když žijete ve městě.

3. krok ke změně: Měníme způsob nákupu (⏳ 12:17 min.)
Dozvíte se, jaké konkrétní možnosti dnes existují pro nákup skutečného jídla mimo běžné supermarkety – od důvěryhodných trhů a přímého kontaktu s farmáři až pokomunitní bedýnky, společné nákupy a systémy jako KPZ. Zjistíte, jak si najít svého farmáře a jak se napojit na lokální zdroje potravin bez stresu a s radostí.

4. krok ke změně: Bio + udržitelnost (⏳ 12:29 min.)
Pochopíte, co přesně znamená ekologické zemědělství a proč jsou biopotraviny nejkontrolovanější i nejpřirozenější volbou. Vysvětlíme si, jaké principy biofarmáři dodržují a proč i potravina bez certifikace může být kvalitní. A proč je dobré vybírat jídlo, které nese příběh důvěry místo chemického koktejlu.

5. krok ke změně: Sbíráme, pěstujeme, sdílíme (⏳ 22:52 min.)
Poznáte konkrétní způsoby, jak si můžeme obstarat jídlo bez zahrady – sběrem v krajině, pěstováním i sdílením s druhými. Uslyšíte inspiraci, jak i malý krok, jako výsadba jednoho stromu, může hluboce obohatit náš vztah k přírodě, komunitě i sobě.
Video ukázka obsahu kurzu:

„Každý den máme příležitost projevit, jaký vztah máme sami k sobě i k přírodě – skrze to, co jíme a odkud to pochází.“
WEBINÁŘ
Skutečné jídlo v každodenní praxi

V neděli 27. července se od 20:00 potkáme s Hankou Zemanovou na živém vysílání.
Musí být vaření stres? A jde to i jinak - jednoduše, výživně a bez náhražek? Dá se s pár základními surovinami připravit chutné jídlo rychle a s lehkostí?
Na webináři si s Hankou Zemanovou ukážeme, jak na to.
Povíme si například, co doma opravdu potřebujeme mít, jak pracovat se zapomenutými surovinami, nebo jak si vaření zpříjemnit, když není moc času ani energie.
A samozřejmě prostor bude i na vaše dotazy, ať už se týkají nákupů, vaření nebo každodenní inspirace.
BONUSY k online kurzu
Záznam živé besedy LÉČIVÁ SÍLA JÍDLA

Objevte s Margit Slimákovou, Hankou Zemanovou a Janem Vojáčkem principy SKUTEČNÉ, LOKÁLNÍ A SEZÓNNÍ STRAVY.
Užijte si záznam besedy, která vás nezahlcuje dalšími pravidly. Naopak. Uvádí tvrzení a mýty o jídle na pravou míru. Vrací vás zpět k podstatě - ke skutečnému jídlu, k radosti z přípravy
a ke spojení s tělem a přírodou.
Principy skutečně zdravé stravy
dle MUDr. Jana Vojáčka

Strava není jen o kaloriích, tabulkách a živinách. Je o vztahu - k půdě, k tělu, k životu.
Jíme v rytmu přírody, nebo v rytmu supermarketu? Známe původ toho, co máme na talíři? Vnímáme ještě, co nám opravdu dělá dobře a co už jen plní břicho?
Skutečná výživa není o dokonalosti. Je o návratu k jednoduchosti. K tomu, co roste tady a teď. K tomu, co nás opravdu vyživuje - ne zahlcuje.
Lokální a sezónní strava není módní směr, ale způsob, jak zůstat propojený. S krajinou. Se sebou. S tím, co dává smysl. A nejde jen o jídlo.
Jde o to, z jakého místa v sobě volíme. Jestli se jídlem snažíme podávat výkony, nebo se opravdu vyživit. Jestli hledáme kontrolu, nebo důvěru. A jestli máme odvahu si přiznat, že vztah ke stravě je často odrazem vztahu k sobě.
Jednotlivé části a témata tohoto bonusu (⏳ více jak 60 min. obsahu):

Ukázka z tohoto bonusového obsahu:
Desatero skutečné stravy
Praktický průvodce vědomým jídlem

Desatero základních skupin potravin vzniklo jako praktický kompas pro každého, kdo už nechce být ztracený v tom, co si dává na talíř.
Nenabízí univerzální pravdu, ale srozumitelný, nadčasový základ. Nabízí vše podstatné, co potřebuješ o základních skupinách potravin vědět.
V deseti tematických kapitolách najdete:
- jak se v základních surovinách zorientovat
- jak vybírat to nejlepší pro zdraví i přírodu a vařit tak, aby to dávalo smysl
- jak a kde nakupovat
- vyzkoušené rady z praxe Hanky Zemanové
a mnoho dalšího...
Každá malá změna, kterou uděláte, je součástí tolik potřebné proměny způsobů, jakým vznikají potraviny.
Ochutnávka receptů
z knih Hanky Zemanové

Tato ochutnávka přináší výběr receptů Hanky Zemanové, z nichž každý v sobě nese kus příběhu – respekt k přírodě, úctu k jídlu a radost z obyčejného vaření.
Hanka často připomíná, že péče o zdraví lidí i přírody začíná výběrem surovin.
- To, co jíme, tím jsme.
- To, co kupujeme, to podporujeme.
Proto i zde platí:
Čím více domácích, farmářských a bio ingrediencí použijeme, tím lépe pro zdraví celé rodiny i přírody.
Vařit jinak neznamená vařit složitě. Stačí začít. Už jen pár jídel z opravdových surovin může znamenat velkou změnu.
Čtyři chutě roku
Malá inspirace do vaší sezónní kuchyně

Sada karet vám poslouží jako malá praktická inspirace, jak jíst a vařit v souladu s přírodou – v každém ročním období trochu jinak.
Rok se proměňuje v rytmu energií, darů a potřeb. A když se jim otevřeme, začne být jídlo víc než jen výživa – stává se péčí, rytmem, návratem k sobě.
- na jaře odlehčujeme a čistíme
- v létě si dopřáváme pestrost a svěžest
- podzim uzemňuje a připravuje nás na zimu
- zima vyživuje do hloubky.
Hanka Zemanová v doporučeních propojuje své zkušenosti z praxe, tradice i přírody. A ukazuje, že vařit sezónně je jednoduché, smysluplné a přirozeně výživné.
Sezónní kalendář ovoce a zeleniny

Kalendář vám pomůže vrátit do jídelníčku to, co zrovna roste. První část ukazuje, jaké ovoce a zelenina dozrává v jednotlivých měsících.
Druhá část shrnuje plodiny podle ročních období a usnadňuje orientaci v přirozeném rytmu sklizně a spotřeby.
Díky sezónnímu kalendáři můžete:
- jíst přirozeněji a výživněji
- podporovat lokální pěstitele a ekologické zemědělství
- omezit dovozové a chemicky ošetřené potraviny
- obnovit důvěru v jednoduché, skutečné jídlo
Jíst sezónně neznamená omezovat se, ale objevovat pestrost, výživu a opravdovou chuť.
Jídlo přestane být stres
a stane se vaší každodenní oporou.
Tento kurz je pro vás, pokud:
- Už nechcete zkoušet další diety nebo výživové směry, ale chcete najít cestu, která je dlouhodobě udržitelná.
- Chcete jíst více podle sezóny, propojit se s rytmem přírody a pochopit, proč to dává smysl.
- Chcete svou stravu obohatit o více zeleniny, luštěnin, celozrnných obilovin, ořechů i semínek.
- Chcete změnit rodinnou logistiku obstarávání potravin a podporovat lokální ekozemědělce.
- Hledáte srozumitelné první kroky, které vás podpoří, ne zahltí.
- Chcete jíst a vařit tak, aby to prospívalo vám i přírodě.
Nejčastější otázky k online kurzu:
Už jsem zkoušela tolik směrů, diet, přístupů... Proč by měl fungovat právě tento online kurz?
Mám dietní omezení nebo specifické potřeby - je pro mě kurz vhodný?
Nemám moc času. Zvládnu to i při plném pracovním dni?
Není ten přístup příliš alternativní? Nejsem moc na bio a ezo.
Zvládnu to i bez kuchařských dovedností?
Má vůbec smysl pořizovat si kurz, když už teď nejím úplně špatně?
Jak můžu zaplatit za online kurz?
Je platba kartou bezpečná?
Můžu na online kurz uplatnit promo kód?
Získejte přístup k online kurzu
OD DIET KE SKUTEČNÉMU JÍDLU
s neomezeným přístupem

- Úvodní rozhovor MUDr. Jana Vojáčka s Mgr. Hankou ZemanovouÚvodní video (⏳ více jak 65 minut obsahu) se zvědoměním jedné z nejdůležitějších myšlenek: my jako lidé jsme zapomněli na to úplně nejzákladnější - co vlastně máme jíst. Z jídla se stala vědecká disciplína a ze zdravých potravin obrovský byznys.
- Tři hlavní bloky online kurzuV každém bloku jednotlivé videa pro přehlednost - celková délka online kurzu Od diet ke skutečnému jídlu přesahuje čtyři a půl hodiny záznamu.
- Webinář: Skutečné jídlo v praxiNa webináři si s Hankou Zemanovou ukážeme, jak vaření nemusí být stres, že to jde to i jinak - jednoduše, výživně a bez náhražek. Zodpovězeny budou také vaše dotazy k tématu.
- BONUS: Záznam besedy Léčivá síla jídlaObjevte s Margit Slimákovou, Hankou Zemanovou a Janem Vojáčkem principy SKUTEČNÉ, LOKÁLNÍ A SEZÓNNÍ STRAVY.
- BONUS: Principy skutečně zdravé stravy dle MUDr. Jana VojáčkaObsah ve kterém MUDr. Jan Vojáček sdílí základní principy - strava není jen o jídle. Ale o energii a informacích, které ovlivňují naše tělo, pocity, myšlenky a to, kým jsme.
- BONUS: Desatero skutečné stravyPraktický kompas pro každého, kdo už nechce být ztracený v tom, co si dává na talíř.
- BONUS: Ochutnávka receptů z knih Hanky ZemanovéVýběr receptů Hanky Zemanové, z nichž každý v sobě nese kus příběhu, respekt k přírodě, úctu k jídlu a radost z obyčejného vaření.
- BONUS: Čtyři chutě rokuMalá inspirace do vaší sezónní kuchyně. Sada karet, která přináší praktickou inspiraci, jak jíst a vařit v souladu s přírodou - v každém ročním období trochu jinak.
- BONUS: Sezónní kalendář ovoce a zeleninyKalendář vám pomůže vrátit do jídelníčku to, co zrovna roste. Ukazuje, jaké ovoce a zelenina dozrává v jednotlivých měsících. Shrnuje plodiny podle ročních období a usnadňuje orientaci v přirozeném rytmu sklizně a spotřeby.
- Přístup do členské sekce se záznamem na neomezenou dobuCelým kurzem můžete postupovat vlastním tempem. Všechny materiály máte k dispozici na neomezenou dobu.
- Audio verze - mp3 ke staženíPro usnadnění a pohodlí při sledování kurzu a možnosti poslechu na cestách.

„Zvu vás do mého prvního online kurzu, který propojuje širší souvislosti jídla a srozumitelnou, praktickou inspiraci.
Kurz vychází z mé každodenní, více než 25leté zkušenosti, protože i já jsem žena, máma, miluju svou tvůrčí práci a vím, jak náročná je péče o dobrý život. A právě proto hledám řešení, která fungují a nezatěžují nás víc, než pomáhají.“
- Hanka Zemanová
Tři přání Hanky Zemanové
- 1„Moje první velké přání je, abychom my všichni — i bez studia knih a sítí, výzkumů, seminářů a výživových ideologií — věděli, jaké jídlo je nejlepší jak pro nás lidi, tak pro celý ekosystém a matku Zemi.“
- 2„Moje druhé přání je, ať máme všichni dost energie i chuti na postupnou změnu rodinné logistiky při obstarávání potravin a co nejčastěji se napojujeme na konkrétní zemědělce, výrobce či sedláky.
Nejenže podporujeme přímo jejich práci a péči o přírodu, ale posilujeme i naše vědomí, že víme, co jíme. Dnes je totiž úplně běžné, že jíme anonymní průmyslové výrobky, neznáme původ ani celý příběh jídla, které se stává součástí našeho těla.“ - 3„A třetí přání je moje představa, aby se lidé usedající ke stolu na chvíli zastavili s pocitem vděčnosti těm, kteří nás doopravdy živí — a poslali jim naše společné díky…“




